SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/017 | 4024 Debrecen, Varga utca 5.

Intézmény logo

Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 19.


DSZC

  Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

  Idén is elkészítette a hazai technikumok rangsorát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. Az elismerő listán a Debreceni Szakképzési Centrum 5 intézménye is helyet kapott.

  Technikumi rangsor 2024 – Újra a TOP 100-ban a DSZC intézményei

  Az előző tanévben készült el első ízben az a rangsor, melyen az ország legjobb eredményeit elért szakképzési intézményeit gyűjtik össze. A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le a diákok az érettségi vizsgát. A figyelembe vett mutatók százas skálán meghatározott átlaga szoros versenyt mutat a legkiválóbb intézmények között.

  Örömmel számolunk be arról, hogy a TOP100-as ranglistán – a tavalyi 4 intézményünk után – idén a Debreceni Szakképzési Centrum öt iskolája is szép helyezést ért el: a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium a 7., a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum a 21., a Debreceni SZC Vegyipari Technikum a 24., a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum az 55., valamint a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum a 100. helyen végzett.  A teljes lista ide kattintva érhető el.

  A Debreceni Szakképzési Centrum számára büszkeség az, hogy a szakképzés nemcsak jó szakmát ad, hanem karrierutat is kínál a fiatalok számára. Az idei már a negyedik olyan tanév, amely az új szakképzési rendszer alapján zajlik. Egyre népszerűbbek a technikumi és szakképző iskolai képzések a továbbtanulók körében, évről évre nő a szakképzésbe jelentkezők száma, illetve a bejutáshoz szükséges tanulmányi átlag is – bízunk benne, hogy ez a tendencia ebben az évben is tovább folytatódik.

  A Debreceni Szakképzési Centrum a tanulói karriertámogatások és vonzó szakképzés megvalósítása mellett kiemelt figyelmet fordít a felkészült oktatók, oktatói fejlesztések támogatására, továbbá az infrastrukturális fejlesztésekre is. Az elmúlt években több intézményünk is megszépült és további jelentős beruházások várnak ránk a következő években annak érdekében, hogy a Centrumba jelentkező tanulók jól felszerelt, modern épületekben sajátíthassák el a jövő szakmáit.

  A nyolcadikosok 2024. február 21-ig jelentkezhetnek abba a középiskolába, ahol tanulmányaikat szeretnék folytatni. A Debreceni Szakképzési Centrum 19 ágazatban, 72 szakmában több mint 2400 férőhelyet hirdetett meg a 9. évfolyamokon.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Debreceni Szakképzési Centrum díját vehette át a Péchy igazgatója és két oktatója

  A Debreceni Szakképzési Centrum díját vehette át a Péchy igazgatója és két oktatója

  A Debreceni Szakképzés Centrum Pedagógusnap alkalmából minden évben díjazza azokat az oktatókat és dolgozókat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a szakképzés népszerűsítéséhez.

  2024. jún. 10.


  DSZC Péchy

  Nemzeti Tehetség Program

  Nemzeti Tehetség Program

  A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara hirdette meg az érdeklődő, tehetséges diákok számára a Kalandozások a Természet- és Műszaki Tudományokban rendezvénysorozatát, amelyhez a Péchy 35 fős diákcsapattal csatlakozott.

  2024. jún. 7.


  DSZC Péchy

  Kiemelkedő eredmény országos versenyen

  Kiemelkedő eredmény országos versenyen

  Székely Gréta 11. E osztályos tanulónk a Magyar Parasport Napja alkalmából meghirdetett országos MPN2024 Lélekmozgató Esszépályázaton sikeresen szerepelt.

  2024. máj. 29.


  DSZC Péchy


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

  4024 Debrecen, Varga utca 5.

  Telefon: 06-52/531-892 vagy 20/465-9093 Iskola

  E-mail: info@pechy.net

  OM azonosító: 203033/017

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002424


  2024 Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum